Contact met GreenPad
Contact met GreenPad
skip to Main Content
REDUCEERT CO2 HERSTELT DE BIODIVERSITEIT VERKOELT DE LEEFOMGEVING
T +31 (0)30 691 20 75 E info@greencitypromoters.nl

Gemeenten

De GreenPad voor gemeenten

Steden staan voor enorme maatschappelijke uitdagingen. Veel gemeentes maken plannen om in 2050 volledig circulair te zijn. Daarvoor is een grote omslag nodig. In de economie die we nu hebben, gebruiken we grondstoffen, we maken er een product van en gooien het weg. We verspillen op grote schaal grondstoffen en materialen. In een ‘circulaire economie’ gebruiken we producten en materialen opnieuw. Gemaakt met respect voor mens en milieu.
Met de GreenPad bieden wij Gemeentes een duurzame groene oplossing, volledig passend in een circulaire economie. Een dak waar inwoners blij van worden. In een groene omgeving voelen zij zich prettiger en gezonder. Een groen dak heeft een waterbufferend vermogen waardoor de piekbelasting bij hevige regen wordt verminderd. Op wijkniveau worden daardoor in de straten overstromingen voorkomen. Daarnaast heeft een groendak een geluidsabsorberende en warmteregulerende werking.

Biobased dakisolatie

Om te kunnen voldoen aan de strenge Rc-waarden, worden in dakelementen enorme hoeveelheden isolatiemateriaal toegepast. Op termijn willen wij af van materialen als: PUR, PIR, polystreen, glaswol, steenwol etc. Daarom werken we nauw samen met pionier bedrijven en kennisinstituten die vol passie werken aan alternatieve biobased isolatiematerialen.

De voordelen van de GreenPad

zet CO2 om
in zuurstof

filtert
fijnstof

stimuleert de
biodiversiteit

verkoelt de
leefomgeving

dient als regen-
waterbuffer

reduceert
geluid

Back To Top