Contact met GreenPad
Contact met GreenPad
skip to Main Content
REDUCEERT CO2 HERSTELT DE BIODIVERSITEIT VERKOELT DE LEEFOMGEVING
T +31 (0)30 691 20 75 E info@greencitypromoters.nl

Architecten

De GreenPad voor architecten

Bent u een architect die zich graag verdiept in Biobased Bouwen en Ontwerpen? Dan heeft u aan ons een enthousiaste partner als het gaat om het ontwerpen en toepassen van groene hellende daken. De roep om middels groene daken bij te dragen aan een klimaatbestendige en duurzame omgeving, klinkt steeds luider. Logisch, want een groen dak levert daadwerkelijk een bijdrage aan het wooncomfort en de gezondheid van mensen en de omgeving. Uit onderzoek blijkt dat de natuur of een omgeving die de natuur nabootst een positief effect hebben op onze gezondheid en ons welzijn. Door daar gebruik van te maken creƫer je een natuurlijke woon-, werk- en leefomgeving waar mensen zich fijner voelen.

Van lineair naar circulair bouwen

Waar u mee te maken krijgt is de snelle verandering in de bouw van een lineair opgebouwde keten naar een duurzame circulaire bouwsector. Waar we zoveel mogelijk gebruik maken van biobased materialen die terug groeien zoals hout en vlas. Op termijn willen wij af van materialen als: PUR, PIR, polystreen, glaswol, steenwol etc. Daarom werken we nauw samen met pionier bedrijven en kennisinstituten die vol passie werken aan alternatieve biobased isolatiematerialen.

Meten van duurzaamheid

Het gebruik van duurzame biobased materialen levert een belangrijke meerwaarde en betere score in rekentools als BREEAM, GPR en de Milieu Prestatieberekening Gebouw (MPG).

Bij de labeling van systemen wordt het meten van duurzaamheid steeds belangrijker. Zowel bij nieuwbouw als bij renovatie draagt een groen dak hier zeker aan bij.

De voordelen van de GreenPad

zet CO2 om
in zuurstof

filtert
fijnstof

stimuleert de
biodiversiteit

verkoelt de
leefomgeving

dient als regen-
waterbuffer

reduceert
geluid

Back To Top